Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015. március

Szentkúti zarándoklat 2015.03.21.

Március 21-én iskolánkból 13 felnőtt és 32 diák zarándokolt el Mátraverebély-Szentkútra.

A napot közös imával kezdtük, és már a buszon énekléssel „hangoltuk a szívünket” a ránk váró ajándékok befogadására. Megérkezésünk után Tihamér testvér kedves szavakkal, ismerősként köszöntött minket, hiszen ő is szécsényi születésű és 3 évig itt is szolgált közöttünk. Megismerhettük a kegyhely történetét, a jelenleg is folyó nagyszabású felújítás célját, megcsodáltuk a szabadtéri mozaikképet, amely méltán a kegyhely ékessége.A közös szentmise után indultunk a hegyen lévő remetebarlangokhoz, ahol a gyermekek csöppet sem fáradva, és a felnőttek riadt tekintetétől kísérve vették birtokba a számukra „méretes sziklákat”. A közös ebéd és a rózsafüzér imádság után a templom előtti térre érve szabadon nézelődtünk, beszélgettünk, voltak akik kis ajándéktárgyakat vásároltak az otthoniaknak vagy csendben imádkoztak a Szűzanya előtt.

p1010003.jpg img_4470.jpg

Képgaléria

A keresztutat a gyermekek vezetésével imádkoztuk el, ami igen szép lelki élmény volt. Ezután vágott neki a „lelkes csapat”a Szentkúti hegynek. Az út során rácsodálkozhattunk az ébredező természet szépségére, és a hegy tetejére érve hálát adtunk a Teremtőnek jóságáért, szeretetéért. A több mint két órás gyaloglás után, - melynek nehézségeit ki-ki felajánlhatta saját szándékára - fáradtan és örömmel érkeztünk meg Márkházára, ahol a busz várt minket. A nap végén Szent Ferenc szavaival adtunk hálát a kapott kegyelmekért, és kértük a Jóisten segítségét, hogy ezeknek közvetítői is lehessünk a környezetünk számára.

Nagyheti liturgikus rend

Letöltés

Tisztelt Szülők!

Tavaszi szünet ideje:

2015. április 2-től (csütörtöktől) 7-ig (keddig) tart.
Szünet utáni első tanítási nap: 2015. április 8. szerda.

Kegyelemteljes, békés húsvéti ünnepeket kívánunk!

Iskolavezetés

Kedves Szülők!

tasi.jpgÉrtesítjük Önöket, hogy a 2015/2016. tanévben első osztályt kezdő gyermekek szülei részére 2015. március 30-án 17 órakor tájékoztató szülői értekezletet tartunk.

Helye: Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium
/Szécsény, Magyar u. 15./ 06. tanterme

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

MAGIS kórus Képzelt Riport előadása

A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium - több mint száz fős - Magis kórusa, ebben az évben is fellép Szécsényben, március 28-án, szombaton 18:30-tól a Művelődési Házban. A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadásukra nagy szeretettel hívunk minden érdeklődő diákot, szülőt, barátot.

magis1.jpg

A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című alkotás a diákokhoz életkorban közel álló, közérthető és jó zenéjű, napjainkat is érintő fontos kérdéseket felvető zenés mű. A fiatalokat közelről érintő téma felkavaró: a drog, az erőszak, a valóságtól való elmenekülés, az érdektelenség, az élvezethajhászás veszélyei már-már hétköznapiak, nagyon is jelen vannak életünkben. Ugyanakkor a darabban szép példáját láthatjuk a hűségnek, az odaadásnak és a becsületes útkeresésnek, így tanulsággal is szolgál, s útmutatást ad a jövő felé.

magis2.jpg

Az előadás közben elmélkedési lehetőséget is kapunk: hogyan lesz valaki áldozattá, milyen az a túlélés, mi mindennek az értelme; vagyis szükségszerűen felveti a darab a kérdést: Mire is születtünk….

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy 2015. március 27-én pénteken tartjuk iskolánk nagyböjti lelkinapját. Ezen a napon 14 órakor mennek haza a gyerekek az iskolából. Ügyeletet 16 óra 30 percig biztosítunk. Ügyeleti igényüket jelezzék az osztályfőnök felé.

Nagyböjti előadás

A 12. B osztály szervezésében 2015. március 27-én kerül bemutatásra „Én veletek vagyok minden nap a világ végéig” című nagyböjti előadása tanulóink számára.

Az előadás főpróbája: 2015. március 26. (csütörtök) 17 óra, melyre az érdeklődő szülőket, családtagokat szeretettel várjuk.

A 12. B osztály

Elsőáldozók elsőgyónása

Tájékoztatjuk a tisztelt szülőket, hogy a plébánia az elsőáldozók elsőgyónását – a megbeszéltekkel ellentétben egy héttel később – március 21-én, szombaton tartja 9 órától. Másnap a 10-es misén lesz a kiválasztás szertartása. Kérjük, hogy értesítsék egymást a változásról!

Étkezési térítési pótdíjfizetés

2015. március 18. /szerda/  800-1630

csangok.jpg

Étkezési térítési díj fizetés

2015.03.10. /kedd/ 800-1600
2015.03.11. /szerda/ 800-1700

Kedves Diákok!

2015. március 9-én (hétfőn) 14:30-tól teaházat tartunk a T31. teremben. Téma: forradalmi versek. Minden érdeklődő felsős és gimnazista diákunkat szeretettel várjuk. Belépő: egy általatok választott forradalmi vers, amit felolvastok.

Kedves Diákok!

Az iskolai hittanverseny 1. fordulója megtalálható honlapunkon. A helyes megoldásokat juttassátok el hitoktatóitokhoz egy névvel, osztállyal ellátott lapon. Határidő: március 13. (péntek)

Letöltés: Középiskolai hittanverseny 1.

Jó munkát kívánunk!

Az iskola hitoktatói

Kedves Gyerekek!

A természettudományi vetélkedő III. fordulója már megtalálható a honlapunkon. Most matematika és földrajz tantárgyakból szerezhettek ötöst, ha teljesítményetek eléri az 50%-ot. Március 16-ig várják szaktanáraitok a megoldásokat.

Feladatok:

- Földrajzi legek totó 7-8-9-10. évfolyam
- Természettudományi háziverseny 5. évfolyam
- Természettudományi háziverseny 6. évfolyam
- Természettudományi háziverseny 7. évfolyam
- Természettudományi háziverseny 8. évfolyam
- Természettudományi háziverseny 9-10. évfolyam

Jó munkát és időtöltést kívánunk:

Természettudományi munkaközösség tagjai