Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016. január

Sítábor Szlovákiában

Január utolsó hetére szerveztük a már hagyományosnak tekinthető iskolai sítáborunkat.  23 diák és három pedagógus küzdött az elemekkel az Alacsony-Tátra lábánál elterülő tálei síközpontban. Volt részünk hóesésben és esőben, ködben és napsütésben, fagyban és olvadásban egyaránt. A tél az öt nap alatt megmutatta valamennyi arculatát, mely azonban nem zavarta a síelés ”szerelmeseit”. Szigeti Zoltán síoktató irányítása mellett, kisebb csoportokban egész nap folyt a tanulás.

img_2830.jpg img_2826.jpg

Képgaléria

A foglalkozások közötti időszakokban mindenki a saját tempójában és stílusában élvezhette a lejtők adta adrenalinlöketet. A kezdők és a haladók is megtalálták a tudásuknak megfelelő ideális terepet a változatos meredekségű és hosszúságú pályákon. Minden résztvevő élvezte az egyhetes iskolai kirándulást, melyet természetesen jövőre is megismétlünk.  

Étkezési térítési pótdíjfizetés

  • 2016.01.20. /szerda/ 800-1600

Diákjaink szavaltak, énekeltek

A magyar kultúra napja alkalmából a szécsényi művelődési központban XXV. alkalommal megrendezett nemzetközi versmondó- és népdaléneklő versenyen 46 tanuló képviselte iskolánkat. Elért eredményeik megtekinthetők iskolánk honlapján. Gratulálunk a résztvevőknek, köszönjük a pedagógusok felkészítő munkáját, a szülők támogatását.

Ásványkiállítás iskolánkban

Január második hetében az esztergomi Geoda Interaktív Ásvány- és Őslénykiállítás munkatársai jártak iskolánkban. Szenkovics Edina vezetésével minden osztályunk rendhagyó, interaktív előadáson vett részt. Az órák témái a természettudományos tantárgyak tananyagaihoz igazodtak tanulóink életkorának figyelembe vételével. Gyermekeink sok érdekességet tudtak meg a Föld és az ásványok kialakulásáról, ipari és háztartási felhasználásáról, valamint az ősmaradványok fejlődéséről.

dsc_0011.jpg dsc_0046.jpg

Képgaléria

Az elhangzottakat érdekesebbé tette, hogy az elhozott ásványokat, kőzeteket diákjaink megérinthették, kezükbe foghatták. A megtekintett ásványokról tanulóink és minden kedves érdeklődő bővebb információkat és újabb érdekességeket tudhat meg a kiállítók honlapjáról ( www.geoda.hu )

Az előadássorozatot korosztályonként más témákkal a következő tanévben is folytatjuk.

Étkezési térítési díj fizetés

  • 2016.01.11. /hétfő/ 800-1600
  • 2016.01.12. /kedd/ 800-1600