Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016. szeptember

A Népmese Napja

„A mese gyógyír,
a mese játék,
a mese csoda,
a mese hit,
a mese lélek.
Mosoly mindenki lelkére.”

Iskolánkban szeptember 30-án ismét megrendeztük vidám népmese napi forgatagunkat. Az alsó tagozatos osztályok előzetes feladatként seprűbábokat készítettek, amelyekkel egy-egy mesei alakot keltettek életre.

A délelőtt Az aranyszőrű bárány című népmese zenés dramatizálásával kezdődött, ahol a tanító nénik a mesehősök bőrébe bújva lepték meg tanítványaikat. A színjáték végén a gyermekek is a mese részeseivé váltak és együtt perdültek táncra a meseszereplőkkel.

dsc_8469.jpg dsc_8475.jpg

Képgaléria

A rövid mulatságot követően az 1. évfolyam tanulói a Krúdy Gyula Könyvtár meghívását elfogadva „A macska meg az egér barátsága” című székely népmese interaktív bemutatóján vettek részt. A Paramisi Társulat tagjai felejthetetlen élményt nyújtottak elsőseink számára. Ez idő alatt a 2-4. évfolyamosok - a népmesékhez kapcsolódóan - rajz és kézműves foglalkozásokon kreatív alkotásokat készítettek, melyek az iskola első emeleti folyosóján került kiállításra.

img_3898.jpg img_3901.jpg

Képgaléria

A délutánt a szegedi Látványszínház előadása nyitotta meg „Pötyi kutya megmentése” címmel. A darabban játékos és interaktív módon hívták fel a gyerekek figyelmét a környezetünk tisztaságának megtartására, és a házi kedvencekkel való felelősségteljes és szeretetteli bánásmódra.

dsc_8813.jpg dsc_8821.jpg

Képgaléria

A nap zárásaként minden osztály emléklapot és apró ajándékot vehetett át. Végül a „Terülj, terülj asztalkámon” elhelyezett finomságokból csemegézett az alsó tagozat apraja-nagyja. Minden gyermek és pedagógus pozitív élményekkel gazdagon térhetett haza.

dsc_8968.jpg dsc_9009.jpg

Képgaléria

Két Híd Futás

Szécsény városában ebben az évben negyedik alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Két Híd Futás. Intézményünk nagy hangsúlyt fektetett a vasárnapi várkerti program meghirdetésére, megrendezésére. A gyönyörű őszi idő sok gyermeket, felnőttet, szülőt és pedagógust vonzott a rendezvényre.
A futótávok korcsoportonként változtak. A versenyt az óvodások kezdték, akik szüleikkel, nevelőikkel együtt teljesítették a távot. Ezután az általános iskolai tanulók nemenként és korcsoportonként futottak a szülők bátorítása és buzdítása mellett. Végül a családi kategóriában indulók is megmutatták, hogy családtagjaikkal együtt teljesíteni tudják a számukra kijelölt pályát. Pedagógus kollégáink a versenyzés mellett a program lebonyolításában, koordinálásában nagy segítséget nyújtottak a szervezőknek.
Az előző évhez képest sokkal több induló - felnőtt és gyermek - vett részt a programon, akik a verseny sikeres lefutása után apró ajándékban, üdítőben, édességben részesültek. A helyezetteknek az érmeket a művelődési ház előtti téren a programot szervező művelődési ház munkatársai adták át.
A napot tombolahúzás zárta, melyen a résztvevők nyerési esélyeit növelte, hogy nevezési lapjuk egyben tombolaként is szolgált.

A „Világ Legnagyobb Tanórája”  iskolánkban

A Világ Legnagyobb Tanórájának megtartására egységesen 2016. szeptember 19-ével kezdődő héten került sor világszerte, amely programba iskolánk is bekapcsolódott a 8-9. évfolyamon tanuló diákokkal.

Az ENSZ 2015 szeptemberében indította útjára a „Project Everyone” kampányát, amelyben a 17 újonnan megfogalmazott Globális Célját szeretné megismertetni a Föld lakóival.  Az idei felhívás a 17 Globális Célon túl, az 5. cél, a nemek közötti egyenjogúság áttekintésére vonatkozott két tanórán keresztül. A bekapcsolódott osztályok az első órán egy video anyag segítségével ismerkedtek meg a kitűzött célokkal. Otthoni feladatként kutatómunkát kaptak a környezetükben élő vezető beosztású személyek nők-férfiak arányának megoszlásával kapcsolatban. A második órán elemezték az adatokat, majd grafikonon is megjelenítették, beszélgettek az eltérések okairól és a nők vezető szerepvállalásának nagyobb lehetőségeiről.

A Világ Legnagyobb Tanórája lehetőséget biztosított, hogy tanulóink több ország hasonló korú diákjaival azonos időszakban, azonos módon csatlakozhattak egy kezdeményezéshez. 

Fedezzük fel együtt a Tisza-tavi Ökocentrum szépségeit!

Szeretettel hívunk Benneteket 2016. október 15-én a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumba!
Indulás: 7:30-kor az iskola előtti parkolóból.
Érkezés: a késő délutáni órákban.
Program: 

vidra.jpg

Délelőtt: Üzemlátogatás a Kiskörei Vízlépcsőnél. A duzzasztómű és a vízerőmű bemutatása maketten, méretarányos 3D terepasztalon ismerkedhetnek meg a Tisza-tóval. Terepi séta a vízlépcső üzemi hídján, Közép-Európa legnagyobb ökológiai folyosó-hallépcsőjének megtekintése

Délután: Kalandok a Természet Élménytárában - a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban: Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, vidrák látványetetése naponta 3 időpontban, hüllő és kétéltű kiállítás, időszaki kiállítás a rendezvényteremben, Makrovilág-Földinfo terem, körpanorámás kilátótorony, állatbemutatók, kisállat-simogató

Részvételi díj: 4000 Ft/fő
Jelentkezés: szeptember 26-ig az osztályfőnököknél vagy Lantos Sándorné  tanárnőnél
A részvételi díj befizetése: október 7-ig

Zarándoklat Máriabesnyőre, kirándulás Veresegyházra

Tájékoztatjuk a Szülőket, hogy 2016. október 1-jén (szombaton) délelőtt iskolai zarándoklaton veszünk részt, Máriabesnyőn a búcsújáró Nagyboldogasszony Bazilikában. Délutáni programként ellátogatunk a veresegyházi Medveotthonba.

Várjuk a 1-12. évfolyamos tanulók jelentkezését az osztályfőnököknél, akiktől részletes tájékoztatást is kaphatnak a tervezett zarándoklatról, kirándulásról. Kérjük, hogy a gyermekek részvételi szándékukat 2016. szeptember 26-ig jelezzék.

Az étkezésről a szülő gondoskodik. Az autóbusz indulása az iskola előtti parkolóból 8 órakor, a várható érkezés 17 órakor lesz.

Kérjük, hogy az 1-2. osztályos gyermekek szülői, nagyszülői kísérettel jelentkezzenek a kirándulásra.

Az autóbusszal való utazásra a jelentkezést a szabad ülőhelyek beteltéig tudjuk fogadni.

szuloi-ertekezletek-idopontja.png

csaladi_nap-2016.png

Tájékoztató tankönyvfizetés ügyében a gimnazista tanulóink szüleinek

Tisztelt Szülők!

A tankönyvek árát tartalmazó csekkeket átadtuk a diákoknak. 
Kérjük, szeptember 15-ig rendezzék a megkapott számlát!

Köszönjük együttműködésüket!

Kosik Szilvia
könyvtáros

Tájékoztató tankönyvfizetés ügyében 5-8. évfolyamos tanulóink szüleinek

Tisztelt Szülők!

Megérkeztek az iskolába a tankönyvek ellenértékét tartalmazó számlák és csekkek. A borítékok átvehetők az iskola könyvtárában szeptember 6–tól (kedd) szeptember 8-ig (csütörtök) 8 órától 15.30-ig. Amennyiben a csekket a megadott időpontig nem veszik át, azzal hozzájárulnak, hogy pénteken gyermekükkel hazaküldjük azt.
Ebben az esetben felhívjuk a figyelmüket, hogy gyermeküktől kérjék a befizetendő csekket. (Befizetési határidő: szeptember 15.)

Kérjük, az aláírt átadás-átvételi jegyzőkönyvet küldjék vissza gyermekükkel!

Együttműködésüket köszönjük!

                                                 Kosik Szilvia
                                                  könyvtáros

Július - augusztus havi étkezési térítési díj fizetés
 (a gazdasági irodában)

  • 2016.09.12. /hétfő/ 800-1600