Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017. november

Vers-és prózamondó verseny

Iskolánkban 2017. november 22-23-án került megrendezésre a már hagyománnyá vált házi vers-és prózamondó verseny.

A Verselő ifjúság címet viselő megmérettetésre 23 alsó tagozatos nebulónk jelentkezett. A délután fél kettőkor kezdődő versenyt iskolánk igazgatóhelyettes asszonya, Ludányiné Bella Szilvia nyitotta meg. Bevezetőjében néhány kedves, biztató szóval köszöntötte a versenyzőket és kísérőiket. Beszédében hangsúlyozta, hogy minden jelenlévő nyertes és nem a versengés a lényeg.

dsc_3380.jpg dsc_3409.jpg

Képgaléria

Ezután igazi családias légkörben hallgathattuk meg a felkészült diákok színvonalas előadásait. A produkciókat három fős szakmai zsűri értékelte, melynek elnöke Smelkó Istvánné Aranka óvódavezető volt, iskolánk részéről Kosik Szilvia tanárnő jelent meg, a Szülői Szervezetet pedig Szabóné Kovács Szilvia képviselte. Miután mindenki színpadra lépett a három fős zsűri tanácskozni vonult. Eközben a gyerekek az ajándékként kapott csokoládéval és üdítővel frissítették fel magukat.

dsc_3457.jpg dsc_3513.jpg

Képgaléria

Végül megszületett a döntés, melyet elismerő, kedves szavak kíséretében óvódavezetőnk Smelkó Istvánné Aranka ismertetett a résztvevőkkel. Kiemelkedő teljesítményéért 6 tanuló részesült oklevélben és könyvjutalomban, melyből egyet a Szülői Szervezet különdíjként ajánlott fel. Ők képviselhetik iskolánkat a Magyar Kultúra Napján megrendezésre kerülő vers-és népdaléneklő versenyen.

dsc_3777.jpg

Képgaléria

Másnap, november 23-án zajlott a Mesék szárnyán elnevezésű mese-és prózamondó verseny. Idén 17 fő vállalta a megmérettetést, köszönhetően a pedagógusok tehetséggondozó munkájának és a szülők támogató segítségének. Az eseményt iskolánk igazgatója, Szenográdi Tamás nyitotta meg. Szavaival hangsúlyozta az olvasás fontosságát, kiemelte a könyvek jelentőségét és a mese szerepét életünkben, mely lelki táplálék minden korosztály számára.

dsc_3835.jpg dsc_3838.jpg

Képgaléria

Ez alkalommal is háromtagú zsűri értékelte a színvonalas előadásokat, melynek elnöke Adamik Zsolt tanár úr, másik két tagja pedig Szvetlik Péterné óvódavezető helyettes és Cservenné Józsa Bernadett a Szülői Szervezet elnöke volt.

dsc_3858.jpg dsc_3945.jpg

Képgaléria

Az eredményhirdetésig mindenki vígan fogyasztotta el jutalomcsokiját és gyümölcslével frissíthette magát.

dsc_4520.jpg

Képgaléria

A nehéz döntés meghozatala után, ebben a versenyszámban is 6 tanulónk kapott kiemelkedő teljesítményéért jutalmat. Mivel erős mezőny gyűlt össze a Szülői Szervezet további egy főt részesített különdíjban.

dsc_4529.jpg

A jó hangulatú versenyről senki sem távozott üres kézzel, hiszen minden résztvevő jutalma emléklap és könyvjelző volt.

dsc_4357.jpg dsc_4340.jpg

Képgaléria

Szívből gratulálunk a kiemelkedő teljesítményt nyújtott tanulóknak és köszönjük a zsűri munkáját, kollégáink segítségét!

dsc_4551.jpg

A szervezők

Jótékonysági bál támogatói

dia01.jpg dia18.jpg

További Támogatóink

Október havi étkezési térítési pótdíjfizetés

  • 2017.11.22. /szerda/ 800-1600

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket:

Intézményünk 2017. november 22-én, szerdán 1600-1800-ig fogadó délutánt tart. A pedagógusok várják gyermekeik tanulmányi előmenetele és magatartása iránt érdeklődő szülőket.

Iskolavezetés

Népdaléneklő verseny

     Iskolánkban a Páter János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium falai között első ízben került sor az alsó tagozatos dalosok tudásának összehasonlítására.

     Az eseményre 2017. november 13-án, hétfő délután került sor a könyvtárban, mely méltó helyszínéül szolgált a rendezvény barátságos és családias hangulatú lebonyolításához. Már az előkészületek is örömmel teltek, hiszen bíztunk benne, hogy a gyerekeknek is szívmelengető lesz munkánk gyümölcse: a helyszín „átvarázsolása” népies hangulatúvá, a dekoráció készítése, emléklapok, oklevelek, ajándékok megtervezése, kivitelezése, s természetesen a tanulók számára kiválasztott dalanyag korhoz mértsége, igényessége.

     A népdaléneklő versenyt iskolánk igazgatója, Szenográdi Tamás nyitotta meg, rövid beszédében hangsúlyozta a közös éneklés fontosságát, népdalaink tisztaságának, gazdagságának személyiségformáló szerepét, hagyományaink ápolását. Igazgatóhelyettes asszonyunk, Ludányiné Bella Szilvia kedves szavakkal biztatta a kis versenyzőket, melyek hatására tanulóink örömmel és szorongások nélkül néztek a vidám délután elébe.

dsc_2511.jpg dsc_2523.jpg

Képgaléria

Ezután Zsiros Szilvia tanító néni bemutatta a zsűri tagjait, kik között üdvözölhettük Zsirosné Verbói Brigitta tanító nénit, Bablena Piroska népdaléneklőt, ki iskolánk pedagógiai asszisztense, s nem utolsósorban Bacskai Balázs népzene oktatót, kinek ezúton is köszönjük, hogy elfogadta meghívásunkat. Rövid közös beéneklés után Bablena Piroska egy csodaszép, autentikus népdalcsokorral ajándékozta meg kis diákjainkat, melynek tisztasága, szívmelengető hitelessége igazi példaként szolgált mindannyiunk számára.

dsc_2537.jpg dsc_2552.jpg

Képgaléria

Ezután sorszámok húzása alapján meghallgattunk minden produkciót, melyek zömében egyéni előadások voltak, egy páros duót is énekelt.

dsc_2807.jpg dsc_2667.jpg

Képgaléria

A műsorszámok végeztével a zsűri elvonult a szomszédos helyiségbe, hogy meghozza döntését. Kitikkadt versenyzőink a csábító finomságokkal megrakott svédasztalos uzsonnával, ízletes teával csillapították éhségüket, szomjúságukat. A zsűri előzetes egyeztetés alapján értékelt, figyelembe vette az intonációt, a ritmust, az előadásmódot, az artikulációt, a népdalcsokor összeállítását és az összhatást. Ezek alapján megállapítottuk, hogy versenyzőink felkészültek voltak, a dalanyagok pedig változatosak, életkoruknak, hangszínüknek és hangterjedelmüknek megfelelőek. Szerettük volna elkerülni, hogy a délután „teljesítményorientált” legyen, ezért minden szereplő emléklapot, könyvjelzőt és egy kis édességet kapott ajándékba. A legügyesebb, legbátrabb, legkreatívabb és legfelkészültebb tanulók oklevelet, zenei CD-t, ajándékot kaptak, s természetesen erkölcsi elismerést, továbbá lehetőséget ahhoz, hogy iskolánkat képviselhessék a januárban tartandó városi rendezvényünkön, a Magyar Kultúra Napján, hol számos vidéki és határon túli intézmény versenyzőivel mérhetik össze tudásukat.

dsc_2916.jpg dsc_2902.jpg

Képgaléria

     A díjak átadását Bacskai Balázs, a zsűri elnöke bonyolította le, egyúttal hozzáértő szavaival értékelte a szereplők előadását, hasznos és praktikus tanácsokkal látta el kis nebulóinkat.

dsc_2950.jpg dsc_2952.jpg

Képgaléria

     Az oldott hangulatú énekversenynek délután három órakor lett vége, tanulóink pedig élményekkel, tapasztalatokkal gazdagabban vonultak le osztálytermeikbe, hol büszkén mesélték el a történteket tanítóiknak, osztálytársaiknak.

 dsc_2957.jpg dsc_2954.jpg

Képgaléria

Valamennyi versenyzőnek szívből gratulálunk és további sikeres szerepléseket kívánunk!

dsc_2959.jpg

Képgaléria

Köszönettel tartozunk kollégáinknak, segítőinknek, kik nélkül nem sikerült volna ilyen gördülékenyen ez a délután: Deákné Bagyinszki Annának, Kosik Szilviának és Szabó Istvánné Marikának.

A szervezők

Nyílt nap

nyilt-nap-2017.11.21.-k.png

Október havi étkezési térítési díj fizetés

2017.11.13. /hétfő/ 800-1600
2017.11.14. /kedd/ 800-1600

Jótékonysági Bál
jotekonysagi-bal-2017-plakat.jpg

Meghívómeghivo---kesz.jpg