Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020. január

Kiállítás a Bárkányiban

A bárkányis és a Rózsavölgyi Márk AMI Szécsényi Tagozatának képzőművészetet tanuló diákjai nagy sikert arattak az első megyei gyermektárlaton a salgótarjáni Dornyai Béla Múzeumban és a megyei középiskolai rajzversenyen. A pályaművekből összerendezett kiállítási anyag immáron iskolánk Rákóczi Galériájában is megtekinthető.

A megnyitóra 2020. január 16-án került sor. A diákság képviselői előtt méltatta Bakos Ferenc tanár úr – a tanulók felkészítő pedagógusa - a 10 ifjú alkotó különböző technikákkal készített képeit.

A kiváló eredményekhez gratulálunk, és ajánljuk minden szépre érzékeny tanuló és iskolánkba látogató vendég számára a kiállítás megtekintését.

Házszentelés az iskolában

„Békesség e háznak! És minden lakójának!”- Ez a köszöntés hangzik fel, mikor a keresztény családoknál és hajlékokban az év elején házszentelést tartanak.

Ez alkalommal a pap végig járja a házat, és a Vízkeresztkor megszentelt vízzel hinti meg a helyiségeket, miközben közösen imádkoznak - kérve a Jóisten áldását.

Az áldást az ott élők, tartózkodók életére, kapcsolataikra és a mindennapi munkájukra kérik.

KÉPGALÉRIA

Ezt jelöli az ajtó szemöldökfájára felírt évszám, és a C+M+B betűk is, melyek a „Christus Mansionem Benedicat”- „Krisztus áldja meg e hajlékot” mondat rövidítései. E felirat az év minden napján - örömben és nehézségben - emlékezteti őket arra, hogy Krisztus áldó keze minden körülmények között felettünk van, a Jóisten „lakást vett közöttünk”

Iskolánkban 2020. január 14-én, hétfőn reggel Csongor és Jób testvérrel együtt imádkoztunk, kérve a Jóisten áldását, kegyelmet az itt tanulók és dolgozók életére és munkájára. Az ima után a ferences atyák külön-külön is megáldották az osztályokat és az iskola helyiségeit.

Sántáné Udvardy Erika
hitéleti munkaközösség-vezető

Bárkányisok az Educatio Kiállításon

A téli szünet utáni első csütörtökön útnak indultunk az idei Educatio Kiállításra. A jeges utak ellenére, hamar elértük úticélunkat. Rengeteg érdeklődő diák és szülő keresett választ kérdéseikre, megtapasztalhattuk a felsőbb évesek izgalmas, információdús toborzását. A tömeg ellenére sok főiskolát és egyetemet sikerült meglátogatnunk.

Hallgatók és oktatók adták át a legfontosabb tudnivalókat a képzésekről, a szokásokról, kollégiumi elhelyezésről, és akár a tanulmányokat követő jövőképről is. A szakma iránt érdeklődőknek is biztos támpontot kínált a rendezvény, akár személyre szabott, akár külföldi- és egyéb nyelvtanulási lehetőségekkel.

A következő állomás egy bevásárlóközpont jégpályája volt, ahol remekül éreztük magunkat. A késő délutáni órákban értünk haza, a sok új információtól kimerülve, de épségben és egészségben.

Csóri Rozália és Mikó Jázmin
11. évfolyamos diákok

Diákjaink szereplése a Magyar Kultúra Napján

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a szécsényi művelődési központban XXIX. alkalommal megrendezett nemzetközi versmondó- és népdaléneklő versenyen 21 tanuló képviselte iskolánkat. A Fülekről és az Ipoly menti iskolákból érkezett fellépők közül szép eredményeket értek el diákjaink. Elért eredményeik megtekinthetők az eredmények menüpont alatt. Gratulálunk a résztvevőknek, köszönjük a pedagógusok felkészítő munkáját, a szülők támogatását.

December havi étkezési térítési pótdíjfizetés

  • 2020.01.20. /hétfő/ 800-1600

December havi étkezési térítési díjfizetés

  • 2020.01.13. /hétfő/ 800-1600
  • 2020.01.14. /kedd/ 800-1600

Társastánc