Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyakori kérdések

Az alábbi témák a szülők és pedagógusok által szóban vagy írásban többször, többek által feltett kérdések alapján kerültek kiválasztásra. A hasonló kérdéseket összevontan, egyszerűsítve válaszoljuk meg.
 


 
Szülő kérdezi
:
Felvesznek-e a gimnáziumba vidéki tanulót?

Válasz: A gimnázium körzeti beiskolázású, szeretettel várjuk a szécsényieken kívül a környékbeli diákokat is. Az általános iskola elsősorban szécsényi tanulók részére jön létre, s azt tartjuk kívánatosnak, ha mindenki lakóhelyén részesülhet megfelelő oktatásban, de mivel nincs minden településen felső tagozat, illetve katolikus iskola, így természetesen fogadjuk ilyen helyekről is a diákokat, amennyiben meg tudnak felelni iskolánk elvárásainak, és elfogadják értékrendünket.

 

Dolgozók kérdezik: Lesznek-e további pályázatok? Mikor kerül sor a technikai dolgozók felvételére?

Válasz: Először a pedagógiai munka megszervezése a legfontosabb. Addig nem írunk ki a technikai dolgozók számára pályázatot, amíg szervezetileg nem alakul ki az iskola működése. Valószínűleg június-július folyamán jelennek meg a technikai dolgozók részére a pályázati felhívások. Várhatóak még további pedagógus pályázatok is, pl. gyógypedagógus, logopédus, de ezeknek a feladatoknak az ellátása területi egyeztetést is igényel, így olyan külső intézményekkel való egyeztetés is szükséges, melyek csak most alakulnak, formálódnak.

 

Pedagógusok kérdezik: Miért van szükség az egy év határozott időre a szerződéseknél?

Válasz: Mivel az egyházmegyében minden intézményben így veszik fel az új dolgozókat, ezért került ez a kinevezési szabály nálunk is meghirdetésre a pályázatok január 15-i kiírásánál. Legfőbb szempontunk, hogy csak kiemelkedő hivatástudattal rendelkező, megfelelő szakmai munkát végző pedagógusok dolgozzanak nálunk, hogy magas színvonalú oktatást tudjunk folytatni.

Kiderült viszont a visszajelzésekből, hogy a szécsényi speciális helyzetben ennek az egy éves határozott idővel induló szerződésnek visszatartó hatása is lehet, még akkor is, ha az iskolának is érdeke a szerződés meghosszabbítása, hiszen a gyakorlott, eredményes pedagógusok egy részét elbizonytalanítja, hogy az új, még ismeretlen iskola a jelenlegi határozott idejű szerződésük helyett érzésük szerint csak egy tanévet "garantál" számukra. Felelős döntést várunk, de semmiképp nem akarjuk bizonytalan helyzetbe hozni a tanárokat, ezért a fenntartóval egyeztetve változtattunk az eredeti (a január 15-i fórumon is közzétett) elképzelésen. A vezető beosztásba (igazgatóhelyettes, intézményegység-vezető, munkaközösség vezető) kerülő, valamint a több éve Szécsényben dolgozó, és megfelelő referenciával rendelkező, szülők által is elismert pedagógusok határozatlan idejű kinevezéssel kerülnek alkalmazásra. A többiek, például a pályakezdők egy tanévre szóló kinevezést kapnak, amelyet kölcsönös elégedettség esetén folytatólagosan határozatlan idejűre módosítunk az első tanév végén.

 

Pedagógus kérdezi: Ha valakit felvesznek az egyházi intézménybe, s szeptember 1. után tölti be a szükséges kerek munkaévet, akkor nem kapja meg a jubileumi jutalmát?

Válasz: Ehhez a kérdéshez segítséget kellett kérnem. A főigazgató úr a fenntartó képviseletében a következőt válaszolta: „Törvényi kötelezettség nincs, de a gyakorlatban ki szoktuk fizetni a jubileumi jutalmat.” Én, igazgatóként azon a véleményen vagyok, hogy nem érheti hátrány a dolgozót ahhoz képest, mint ha közalkalmazott lenne, tehát igyekszem minden juttatást biztosítani (ami rajtam múlik). Persze vannak ésszerű korlátok. Pl. az furcsa lenne, ha valaki szeptember 1-én kezd dolgozni új munkahelyén, s 10-én már a jubileumi jutalmát várja, de igyekszünk megoldást találni rá, hogy a tanév során részesüljön az elismerésben.