Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek 2013. szeptember-december

Karácsonyi műsor 2013.12.17.

Nagy szeretettel hívjuk a kedves szülőket iskolánk karácsonyi műsorának megtekintésére december 19-én csütörtökön 16 órára az iskola aulájába. A diákok ugyanezt a műsort másnap, december 20-án, lelki ráhangolódást követően 13 órakor láthatják. 14 órakor mindenkit hazaengedünk, megkezdődik a karácsonyi szünet. Az iskola (és az óvoda) december 20-án 14 órától 2014. január 5-ig zárva tart. A szünet utáni első tanítási nap 2014. január 6.

 

El Camino - Egy rocker kereszttel a nyakában 2013.12.09.

camino_kiskep.jpgMiért indult útnak? Ki vagy mi késztette, sarkallta, ösztönözte? Milyen módon készült fel a zarándoklatra? Hogyan utazott? Merre járt? Mit vitt magával? Kikkel találkozott? Mit élt át? Milyen megpróbáltatásokkal kellett megküzdenie? Hol szállt meg? Meddig tartott az út? Hogyan bírta? Nem nélkülözött-e? Ki segítette? Mit látott? Mit érzett? Nem gondolt-e arra, hogy nem bírja tovább? Mi volt a legnehezebb? Milyen váratlan dolgok történtek? Sikerült-e megvalósítani terveit? (Vagy ez nem is erről szól, hogy mi mit terevezünk?) Azt tapasztalta, amire számított? Azt hozta haza, amiért elment? Ajánlaná másoknak is, vagy óvva intene tőle? Tervez hasonlót, látná még értelmét ezután?

Tornay Gábor, a Váci Egyházmegye Katolikus Iskoláinak referense tart 970 kilométeres gyaloglásáról fotóvetítést számunkra 2013. december 13-án pénteken 14 órakor a földszinti 6-os teremben. Élménybeszámolóját elsősorban a gimnazisták számára ajánlja, de várja szeretettel az érdeklődő tanárokat és felsős diákokat is, akiket érdekel a fotózás, a szép tájak megörökítésének kérdése, vagy a lelki élmény, amit a zarándoklat nyújtani tud.

 

 

Énekkari fellépés Balassagyarmaton 2013.12.07.

Iskolánk énekkara meghívást kapott Balassagyarmatra a Szalézi Templomba a december 10-én 16 órakor tartandó Adventi hangversenyre. Az idén 36. alkalommal megrendezendő kórustalálkozón 4 balassagyarmati iskola énekkara és 2 balassagyarmati oktatási intézmény zenekara lép fel, mi leszünk az egyetlen "vendég". 

Aki teheti, látogasson el a koncertre. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

 

Filmetűd intézményünk küldetéséről 2013.12.05.

A Bolgár Video készített egy 4 perces összeállítást intézményünk lelkiségének bemutatására. Ennek képanyaga jelentős részben a házszenteléskor készült, de a Jótékonysági Bál és a tanévnyitó eseményei is felvillannak benne. Jó szívvel ajánljuk a megtekintését mindenkinek!

Tanítás és szünetek 2013.12.04.

Kedves Szülők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szombatra áthelyezett munkanapokon, 2013. december 7-én és 21-én nem lesz iskolánkban tanítás. A téli szünet előtti utolsó iskolai napon, december 20-án lelki napot tartunk ünnepi rákészülésként. A tanulóknak ünneplőben kell jönniük. A rendezvény 14 óráig tart. December 20-án pénteken 14 órától január 6-a reggelig az iskola zárva lesz. A téli szünet utáni első tanítási nap 2014. január 6. hétfő.

 

Teaház 2013.12.03.

2013. december 5-én, 15 órakor rendezzük meg az idei első Teaház programunkat, melyben az állatokról szóló versek kaptak főszerepet, igazodva egy kicsit a felső tagozatba újonnan bekerülő 5. évfolyamosok tananyagához. A versek bemutatása, ajánlása mellett játékos feladatokkal, közös énekléssel és persze teázással töltjük az időt. Nem titkolt szándékunk az is, hogy "felfedezzük" a tehetséges versmondó diákokat. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Megérkeztek a hiányzó tankönyvek 2013.12.02.

Több mint két hónapja vártuk, hogy a tankönyvellátó leszállítsa a szeptember elején megrendelt könyveket. Ma végre megérkeztek iskolánkba, így most már vége annak a rengeteg kellemetlenségnek, amit bizonyos osztályokban a tankönyvek hiánya okozott.

 

Mikulásváró ping-pong party 2013.11.30.

Mikulásváró pingpong partit rendezünk december 6-án pénteken 18-24 óráig. A rendezvényen az aulában felállított asztalokon zajló folyamatos asztaliteniszezés mellett a tornateremben különböző labdajátékok lesznek (foci, röplabda, kosárlabda, floorball). Ezen kívül a kis tornateremben az íjász szakkör vezetőivel lehet majd íjászkodni 18-20 óra között. A Szülői szervezet a 06-os teremben "ellátmányt" készít, enni és innivalót. Csekély számú pingpong ütőnk van, ezért aki tud hozzon magával.  A programon az 5-11. évfolyamos tanulók vehetnek részt (gyenge tanulmányi eredmény vagy fegyelmi probléma kizáró ok lehet). Jelentkezési lapot az osztályfőnököknél kaphattok.

 

Meghívás jótékonysági bálra 2013.11.07.

Az iskola szülői szervezete és tanári kara szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt jótékonysági báljára, melyet 2013. november 16-án 18:30-as kezdettel tartunk az iskola épületében (Magyar út 15.). A bál bevételét taneszközeink fejlesztésére fordítjuk. Meghívó plakát letöltése. Jegyek a titkárságon vásárolhatók 1500 Ft-os áron.

 

Háziversenyek 2013.11.04.

Matematika alapműveleti versenyt hirdetünk 3. és 4. osztályos tanulóinknak. Időpontja: 2013. november 19. kedd 14 óra.

Vers- és prózamondó versenyt rendezünk alsós (1-4. évfolyamos) diákjaink számára. Ideje: november 26. kedd, 14 órától.

 

Gyalogtúra Nógrádsipek környékén frissítve 2013.10.24.

A nyári időszámítás utolsó napján, október 26-án szombaton őszi túrát tervezünk Nógrádsipek - Dobos-kút környékére. Szécsényből a 10:35-kor induló busszal utazunk (gyülekező 10:25-kor a buszmegállóban), s a nógrádsipeki buszfordulótól gyalogosan megyünk ki a kb. 3,5 km-re lévő Dobos-kúthoz. A tegnapi terepbejáráson jól járható utak, szép napsütés, őszi színezetű, ritkuló lombozat fogadott. A forrás környéke szépen rendeben van tartva, padok, házikók és vendégkönyv várják az odalátogatókat a kristálytiszta, iható forrásvízen felül.

A túra tervezett hossza kb. 8 km, de érdeklődőkkel kitérőt tehetünk egy kilátóhelyre és egy alig látható földvár sziklás kúpjára is. Akinek ez a további látványos 4,5 km is belefér, annak erősen ajánlott a hosszabbítás. Aki tud, távcsövet is hozzon, mert messzire el lehet látni a hegytetőről (Dobogó-tető 517m)!

Visszafelé megnézzük, mi épül a völgyben, valamint a buszindulásig Nógrádsipeken is nézelődhetünk. Várhatóan 16:25-re érünk vissza Szécsénybe. Az utazáshoz diákigazolványt és 310 Ft utiköltséget hozzatok. Egy vagy két étkezésre elegendő élelemmel célszerű elindulni, s fényképezőgépet is praktikus lehet bekészíteni. Kényelmes sportcipő ajánlott, de extra igénybevétel és terep nem lesz.

A túra után tréfás teszt kitöltésével is lehet próbálkozni, amiben az út közben látott növényekkel, érdekességekkel, látnivalókkal kapcsolatos kérdések szerepelnek. Érdemes nyitott szemmel járni! ;-)

Várunk mindenkit szeretettel (találkozás szombat délelőtt a busznál)!

 

Húsvéti kirándulás: Velence-Vatikán-Róma-Assisi-San Marino 2013.10.22.

A húsvéti iskolai szünetben (2014. április 16-tól április 21-ig) látványos, "tömény" programot kínáló buszos utazásra invitálunk. Olaszországon belül leszünk végig, mégis 3 államban nézünk körül, hiszen Vatikán és San Marino külön államok. Részletek innen tölthetők le. Egyéb kérdésekkel és a jelentkezéssel Szabó Ferencné Zsuzsa nénit keressétek! (Iskolánk diákjain kívül szüleik és családtagok is jöhetnek velünk.)

 

Iskolai sportnap október 25-én pénteken 2013.10.21.

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap délutánján (kb. 14-16 óráig) iskolai sportnapot szervezünk. Az alsósok a tanítónénik útmutatásai alapján kerülnek beosztásra, felsősök és gimnazisták 4-5 fős csapatokkal jelentkezhetnek a testnevelő tanároknál. A több állomásból álló ügyességi feladatsor elvégzése után eredményt is számolunk és meglepetéssel is kedveskedünk a csapatoknak.

 

Felhívás október 23-a alkalmából 2013.10.20.

Nemzeti ünnepünkön, október 23-án emlékezünk az 1956-os pesti forradalom kirobbanására, amikor népünk a szabadság kivívásáért ragadott fegyvert az elnyomó szovjethatalommal szemben. A forradalom jelképe a lyukas nemzeti színű zászló volt! A forradalmárok a nemzeti színű lobogó közepéből kivágták a szovjet típusú címert!
                                          

Alsó tagozatosok feladata: készítsetek lyukas nemzeti lobogókat tetszőleges technikával, legalább A4-es méretben!

Felső tagozatosok feladata: készítsetek osztályonként egy montázst, fotók, rajzok, újságcikkek, stb. felhasználásával, az 1956-os eseményekről!

Gimnazisták feladata: készítsetek osztályonként az alábbi vers alapján egy rajzot (tetszőleges technikával, A3-as méretben)!


Ismeretlen költő: Három diák

Csendes az utca, éjfélre jár...
Az utca sarkán barrikád áll.
Géppuska csöve mered a térre,
Mellette némán figyel az éjbe
Három diák...

Egy padban ültek négy éven át,
Jegyezték a professzor szavát.
Ám mikor kitört a nép keserve,
Száz mással együtt állott fegyverbe
Három diák.

Gép bőg az éjben. Valaki lőtt!..
Páncélos áll a torlasz előtt.
Békés lakásra bajt, pusztulást hoz,
Az acélszörnnyel szemben mit ér most
Három diák?

És szól az egyik: “Ott a kis ház…
Anyám álmára, pajtás, vigyázz!”
Öccsét és hugát fegyverrel védve,
A tank előtt áll gránáttal kézbe’

Három diák.

Robban a gránát, lobban a láng.
Hadd pusztuljon el az, aki bánt!..
S tovább őrködve magyarok álmán,
Géppuska mellett ott áll a vártán
Három diák.

(Jobbágyi Gábor: Szigorúan titkos emlékkönyv – SZABAD TÉR, 1998)

 

 

Imaíró pályázat 2013.10.15.

Felhívás a diákokhoz: Írjatok egy három versszakból álló imát Szűz Máriához, amelyben közbenjárást kértek Tőle! Az imában jelenjen meg a Szűzanyának járó tisztelet és szeretet is!
Mindenki munkáját nagy szeretettel és örömmel várjuk. Az elkészült imákat a hitoktatóknál adhatjátok le a hittanórákon.

A pályázat leadási határideje: október 25. (péntek)

 

Házszentelés 2013.10.11.

Dr. Beer Miklós püspök atya intézményünkbe látogat október 15-én kedden, hogy felszentelje az óvoda és az iskola épületét. Az ünnepségen, mely nem sokkal 10 óra után kezdődik az iskola aulájában, szülőket is tudunk korlátozott számban fogadni. Várjuk az érdeklődőket szeretettel.
 

Ebédpénz befizetés 2013.10.10.

Az étkezési hozzájárulás befizetésére ebben a hónapban is 10-én és 11-én (csütörtök-péntek) 8-16 óráig van lehetőség az iskola bejárata melletti helyiségben.

 

Beüzemeltük az elektronikus naplót 2013.10.08.

A múlt hét folyamán befejeződött az alapadatok bevitele az elektronikus naplóba. Mostantól a tanórák könyvelése is ide történik, s az érdemjegyek is itt tekinthetők meg. A belépési névről és jelszóról minden szülőnek e-mailt küldtünk az általuk megadott címre.  (Minden gyermekhez külön belépés tartozik, tehát testvéreknél külön-külön bejelentkezés szükséges.)

 

Délutáni foglalkozások 2013.10.05.

Következő héttől hétfőnként ijászatra járhatnak az érdeklődők délután 3 órától. Az első foglalkozáson az elméleti tudnivalókat és a biztonsági szabályokat hallhatják. Szervező Kiss Zoltán tanár úr és Pio testvér.

Szerdán a 6. órában gitáros összejövetelek lesznek. Szervező Stayerné Szabó Violetta tanárnő és Kiss Zoltán tanár úr.

Csütörtökön a 7. órában fotó szakkör indul Szenográdi Tamás tanár úr vezetésével.

A részletes programról és a helyszínről érdeklődjetek a szervező tanároktól.

 

Hétfőn nyit a büfé 2013.10.05.

Október 7-én megnyílik a büfé az iskola földszintjén. 730-tól többek között melegszendvicseket, friss péksüteményeket, salátákat, teát, tejkészítményeket lehet vásárolni a szünetekben és a lyukasórákban.

 

Kerékpártúrára hívogatunk szombaton 2013.10.02.

Felső tagozatos és gimnazista diákjaink részére kerékpártúrát szervez szombaton a Diákönkormányzat és a testnevelés munkaközösség. Indulás 10 órakor az iskolától. Kötelező felszerelés jó műszaki állapotú kerékpár és láthatósági mellény, valamint az időjárásnak megfelelő öltözet.

 

Hivatalosan is átadták a műfüves pályát 2013.10.02.

Balla Mihály országgyűlési képviselő úr, Barna János a megyei közgyűlés alelnöke, Schuchmann Attila, az MLSZ tagja és Stayer László polgármester úr hivatalosan is átadták iskolánk udvarán a műfüves focipályát. Az ünnepélyen modern táncos lányaink is felléptek, s ifjú focistáink adtak egy kis bemutatót.

 

Teremtés hete a víz jegyében 2013.09.27.

Iskolánk is bekapcsolódik a keresztény egyházak által meghirdetett, szeptember 29. és október 6. között megrendezendő "Teremtés hete" programsorozatba. Az idei hét központi témája a víz.

Bízunk benne, hogy ez a téma nem csak ezen a héten foglalkoztaja majd tanulóinkat és családjaikat, hanem segítséget, indítás nyújt ahhoz, hogy felelősen, tudatosan éljenek.

 

Hétindító lelki percek 2013.09.27.

Jövő héten, szeptember 30-án elindítjuk a hétindító lelki percek sorozatot. Minden hétfőn 750- 8 óráig, az iskola aulájában az iskola tanulói és tanárai együtt készülnek a heti feladatokra. Egy szentírási idézet vagy irodalmi alkotás kapcsán közösen gondolkodva merítünk erőt az előttünk álló teendőkhöz. Az összejövetel célja, hogy rendszeresen segítséget adjon a lelki gyarapodáshoz. Ezeknek a közös imaalkalmaknak a megszerevezésében a ferences testvérek lesznek a segítségünkre.

Kérünk mindenkit, hogy legkésőbb 745-re érjen be az iskolába, hogy pontosan tudjunk kezdeni!

 

Mihály napi vásár az óvodában 2013.09.27.

Ma délelőtt az óvodában ismét megrendezték a csoportjaikban már hagyományossá vált Mihány napi vásárt. A népviseletbe öltözött gyermekek árulták "portékáikat", népszokásokat elevenítettek fel a szülők és érdeklődők jelenlétében. A rendezvény táncházzal zárult.

 

Hétvégi programok 2013.09.18.

Terveink szerint havonta 1-2 alkalommal, péntek délután iskolai programokat szervezünk, melyeken minden osztály részt vesz. Első alkalommal szeptember 20-án a Várkertben és a városban sport, városismereti és természetismereti feladatokon próbálhatják ki magukat diákjaink. A programokra az osztályok együtt érkeznek, s kb 16 órakor fejeződnek majd be. Sportos öltözet javasolt, réteges ruházattal (mozgáshoz kevésbé meleg, utána melegebb, szelet is álló felső). Jó idő esetén ki lehet próbálni a tájfutást a Várkertben (a "Nagy játék" pontversenybe beszámít a részvétel és az eredmény).

Szintén 20-án, pénteken a Művelődési Központban 17 órakor Bakos Ferenc tanár úr és Bakos Tamara kiállítása nyílik. Közreműködnek a Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskola tanárai és növendékei. (Megtekinthető október 25-ig hétköznapokon.)

21-én délelőtt kerékpár és duatlon verseny lesz a városban (részletek Szécsény honlapján olvashatók).

21-én, szombaton délután a Templomok éjszakája rendezvény kezdődik
     (a résztvevők szintén gyűjthetik a "Nagy játék" pontokat).
15 órától gyermekfoglalkozások (rajz, kézműves, játékok) a kolostor udvarán
16:30-tól fotókiállítás a kolostor folyosóján
17:15-től a templom és a kolostor máskor nem látogatható részeinek szakszerű bemutatása
     (téli kápolna, ebédlő, kvadrum, kripta, Szécsényi György terem)
18:30-tól orgonazene és irodalmi összeállítás az evangélikus templomban (a templom 16:30-tól nyitva lesz már)
20 órától képmeditáció a római katolikus templomban
21 órától mécsesgyújtás és közös éneklés a fiatalokkal a római katolikus templom kertjében

22-én vasárnap délután Két híd futás

 

Futottunk Tresó Gábor előtt és mögött 2013.09.14.

A megbeszélt időben tucatnyi diák, néhány szülő, négy tanár és pár amatőr futó gyülekezett a benzinkútnál, hogy Tresó Gábor ultrafutót átkísérjük Szécsényen. Sajnos előző napi sérülése miatt ma nagyobb távot kellett teljesítenie, így 2,5 óra késéssel érkezett, de mi eredeti tervünk szerinti időben addig is futottunk egyet, majd néhányan futva-biciklivel-lovon kimentünk elé érkezésekor is, s 3-4 km-en keresztül biztosítottunk neki társaságot. A fotókat is közreadjuk majd, most csak egyik kép ízelítőnek (na jó, legyen még egy, meg még egy, meg még egy).

 

FIGYELEM!! Késik a futó! 2013.09.14.

Az ultrafutó előző sérülése miatt hamarabb fejezte be a tegnapi futását, s ma többet kell tejlesítenie (2 óra késéssel ért a mára tervezett rajthelyére). Ha jól halad, s nem hátráltatja újabb sérülés, kb 14 órakor érkezhet Szécsénybe. Mozgása itt követhető GPS-sel. Aki kijön elé az eredeti időpontban, azokkal kocogunk egy jót, aki pedig délután is tud jönni, annak a tesi tanárok külön "megköszönik".

 

Nagy játék - felsősöknek és gimiseknek 2013.09.11.

Nagy játék névvel pontversenyt hirdetünk felső tagozatos és gimnazista diákjaink részére. Az iskola rendezvényein és külső programokon az iskola képviseletében megjelenő diákjaink minden részvételükkel pontokat gyűjthetnek sport rendezvényeken, kulturális és művészeti programokon, közösségi feladatvállalással, stb. Évfolyamonként a legaktívabb, legeredményesebb tanulókat havonta értékeljük, kihirdetjük. Éves szinten pedig jutalmazzuk

Eddig meghirdetett programjaink közül a "Milyen iskolát szeretnék?" pályázat, a focibajnokságok, az ultrafutó kisérése is beleszámítanak a versenybe (játékba), de a jövő hétvégi "Templomok éjszakája" rendezvényen való részvétellel is lehet pontokat gyűjteni (a lista nem teljes, szinte minden meghirdetett választható program pontszerzési lehetőséget rejt).

Eredményes részvételt kívánunk mindenkinek!

 

Kísérjük együtt az ultrafutót!  2013.09.11.

Sportot szerető diákok, figyelem! Vasárnap, szeptember 15-én halad át Szécsényen Tresó Gábor ultrafutó, aki néhány nap alatt végigfut Nógrád megyén, minden települést érintve. Fussunk vele vasárnap 11:25 és 11:45 között! (A települések hivatalos fogadásai miatt az időpontban kisebb csúszás lehetséges) Borda Tamás tanár úr több szakaszra osztotta a távot, lehet részeket is teljesíteni, vagy a teljes, alig több mint 2 km-t. Nógrádmegyeren és Magyargécen is átfut a sportoló valamivel korábban. Ott is lehet csatlakozni a falun belül. Részletek a futó honlapján olvashatók. 

 

Foci bajnokságok indulnak  2013.09.09.

Házi bajnokságot hirdetünk iskolánk 3-4. osztályos tanulóinak.
Városi bajnokság kerül megrendezésre 5-6, 7-8, 9-10, 11-12. osztályos diákoknak (ez utóbbin nem csak iskolánk diákjai vehetnek részt, hanem a Rákóczi iskola tanulói is).

A meccsek szeptember 16-tól hétfőnként 15-16 óráig, kedden 14-15 óráig lesznek lebonyolítva minimum 6 fős csapatok részvételével a Magyar utcai iskola udvarán lévő műfüves futballpályán.

Jelentkezni Borda Tamás tanárúrnál lehet. Részletek a szórólapon olvashatók.

 

Étkezési hozzájárulás befizetése  2013.09.07.

Tisztelt Szülők! Az intézményünkbe járó óvodások és iskolai tanulók szeptemberi étkezési hozzájárulását szeptember 10-én kedden és 11-én szerdán lehet befizetni az iskola földszintjén, a porta közelében kialakított helyen. Teljes hónapra (szeptember 3-tól minden tanítási napra) szedjük a hozzájárulást. A hiányzók tanulók utólag az októberi befizetésből kapják meg a jóváírást. Csak azoknak tudjuk lemondani az ebédjét a konyha felé, akik az adott napon 8 óráig lejelentik ezt. A tanulók szülei 7:40 és 8 óra között az iskola 32/370-951 telefonszámán, illetve óvodások esetén az óvodában jelenthetik a tanuló betegségét, hiányzását.

 

Szülői értekezletek szeptember 3. hetében  2013.09.05.

Tisztelt Szülők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy iskolánkban az első szülői értekezleteket szeptember 16-19 között tartjuk. A pontos beosztást a jövő hét folyamán írjuk ki a weblapra.

 

Több jut nekünk, ha takarékosabbak vagyunk  2013.09.04.

A mai naptól új rendszert próbálunk ki az étkeztetésben. A levest nem a konyhások adagolják ki diákjainknak, hanem leveses tálból maguk szedhetik ki. Azt reméljük, hogy így alig lesz visszavitt étel, s az éhesebbeknek pedig több jut, ha mindenki csak annyit szed ki, amennyit megeszik. A mai nap jónak mutatkozott a módszer, de még néhány napig pontosítgatni fogunk, hogy minden gördülékenyen menjen. Az étkezde kapacitásának határát feszegeti a tavalyinál százzal több tanuló kiszolgálása. Szerencsére a leveses tál módszer a kiszolgálás sebességét is növeli. Az órarend véglegesítése után az étkezés osztályonkénti beosztása is praktikusabbá tehető, így gördülékenyebb lehet az ebédelés.

Hamarosan az osztályok rendbentartásának új módját is véglegesíthetjük. A rendrakás és takarítás jelentős részét is az osztályokra bízzuk saját termükben, így erősítve a felelősségtudatot a gyermekekben.

Kérjük a szülőket, hogy ezen nevelési elképzeléseinket is támogassák! Alkalmanként beszélgessenek gyermekeikkel arról, hogy mennyire fontos a környezetükre való odafigyelés.

 

Újságcikk intézményünkről  2013.09.04.

A Nógrád Megyei Hírlap mai száma terjedelmes cikkben számol be katolikus óvodánk és iskolánk indulásáról. Szó esik az írásban az alapítás előzményeiről, célkitűzéseinkről, óvodánk és iskolánk létszámadatairól, nevelési elveinkről, s megszólaltat a szerző szülőt, nagyszülőt is az iskola kapcsán. A riport sajnos nem érhető el az interneten, csak a lap nyomtatott változatában (a mai szám 2. oldalának felét foglalja el).

 

Hozzáférhetők intézményünk hivatalos adatai az Interneten  2013.09.04.

Néhány napos működési zavar után ma déltől ismét rendben működik a Közoktatás Informatikai Rendszere (KIR), így mostantól bárki számára megtalálhatóak adataink (pl. OM azonosítónk is) az Oktatási Hivatal adatbázisában. Az elmúlt napokban csak a hivatal belső hálózatából voltak elérhetők ezek az információk, így az interneten hiába keresték többen is pl. OM azonosítónkat.

 

Pályázat diákoknak 2013.09.03.

"Milyen iskolát szeretnék" címmel pályázatot hirdetünk diákjaink számára.

Írjatok 2-3 oldalas fogalmazványt javaslataitokkal, izgalmas, érdekes elképzeléseitekkel, amiben bemutatjátok, hogy milyen iskolát szeretnétek. "Álmodjátok meg", hogyan működjön a Páter Bárkányi János Katolikus Iskola. A terv olyan iskoláról szóljon, ami itt Szécsényben meg is valósítható, nem igényel sok pénzt, csak ügyes ötletek házon belüli kivitelezését.

A kicsik rajzokkal, a nagyobbak kollázs és egyéb technikákkal megvalósított "képzőművészeti alkotásokkal", hangulatképekkel is indulhatnak a pályázaton. (A rajzok mérete lehetőleg A3-as legyen.) Számítógépes grafika is készíthető, de annak eredetiségét az elkészítés lépéseinek bemutatásával az alkotónak igazolni kell.

Beadási határidő szeptember 16. hétfő délután. Papíron leadható a titkárságon személyesen, vagy az osztályfőnök közvetítésével, illetve a fogalmazványok és digitális grafikák e-mailen is beküldhetők a barkanyisuli@gmail.hu címre.

 

Első heti munkarend 2013.09.03.

Keddtől órarend szerinti tanítás folyik iskolánkban. Változások még lehetnek az órarendben a későbbiekben, de minden tanóra az aktuális kihirdetett órarend szerint megtartásra kerül. Szakkörök, egyéb választható foglalkozások még ezen a héten nem lesznek. Az alsós tanulók (1-4. osztály) délután 16 óráig lesznek az iskolában. A felsősök hazamehetnek a tanórák után, de az iskolában maradók számára biztosítunk felügyeletet. A péntek délutáni program még egyztetés alatt van, iskolai szintű sportrendezvényt szeretnénk tartani.

 

Tanévnyitó 2013.09.01.

A délelőtti borús idő után vasárnap délután derült égbolt várta tanévnyitónk résztvevőit és vendégeit. Kb. 150 óvodás, 432 általános iskolás és 73 gimnazista kezdi meg a tanévet az új katolikus intézményben. Az elsősök bevonulása és a Himnusz eléneklése után hét kisdiák közös szavalatával kezdődött az ünnepély, majd az igazgató úr az első sorokban helyet foglaló óvodások és elsősök bevonásával arról gondolkozott, az előttünk álló úthoz mivel kell megtöltenünk a tarisznyánkat közösen a szülőknek, tanároknak, diákoknak. Borbáth Gábor főigazgató úr dr. Beer Miklós püspük atya jókívánságait adta át, s örömmel tudatta az óvodásokkal és iskolásokkal, hogy a Váci Egyházmegye mennyi kapcsolat lehetőségét nyújtja, s említett néhányat az eddig megszervezett közös programokból. Csongor atya, Szécsény plébánosa a gyermekekről szóló evangéliumi rész felolvasása után egy történetet mondott el, amely a céltudatosságról szólt. Az áldás után az osztálytermekbe vonultak a diákok, s a gyakorlatban is elindult a tanév a tankönyvek egy részének kiosztásával, s egyéb szervezési feladatokkal.