Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nógrádsipeki tagintézmény

 

Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Nógrádsipeki Tagintézménye

3179 Nógrádsipek, Rákóczi út 82.

Tel: 06-32-389-092

e-mail: nsipek.iskola@gmail.com

facebook: www.facebook.com/sipekisuli

Vezető: Vizi Bernadett (tartósan távol),
feladatait ellátja: Vinczéné Obrecsány Judit

 

Erasmus pályázat honlapja

Belépés az elektronikus naplóba

 

 

Szeretettel várjuk tanévnyitó ünnepélyünkre volt diákjainkat és azokat a pedagógusokat is, akik a Sipeki Suliban tanítottak; valamint minden kedves érdeklődőt!

 

Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek!

A tanévnyitó ünnepélyünket Veni Sancte szentmise keretében tartjuk, szeptember 2-án, 9 órától, a nógrádsipeki templomban.
A tanulók 8 órára jöjjenek az iskolába, ünneplő ruhában! A tankönyveket ekkor kapják meg, majd elrendezzük a tanszereiket, elfogyasztják a tízórait és együtt indulunk a templomba. A szentmise után az 1. osztályosok haza mehetnek a szüleikkel, a többiek 13 órakor.
Ezen a napon már kapnak étkezést azok a tanulók, akik ezt igénylik. Kérjük a szülőket, hogy az étkezési kedvezményre jogosító igazolásokat szerezzék be és kérjük, adják le az élelmezésvezetőnek, vagy az osztályfőnököknek! Köszönjük.
Az egésznapos oktatás keretében a foglalkozásainkat 16 óráig tartjuk. Azok a szülők, akik előbb szeretnék elvinni gyermeküket, írásban kérhetik ezt.
A gyerekeket szállító kisbuszt szeptember 3-ától, keddtől indítjuk.
Útvonal:
7:15 Rimóc, autóbuszforduló
7:35 Szécsény autóbuszállomás
7:40 Varsány
Visszaindulás 15 órakor.

 

  A FÖLD ÓRÁJA  fold-oraja.jpg

 

 

 

2019. március 30-án 20.30-kor Föld Órája. A világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akciójának keretében 60 percre az egész bolygón elsötétülnek a városok fényei, az épületek, és sok millió háztartás.

Ha te is szeretnél valamit tenni bolygónkért, gyere, tarts velünk egy gyertyafényes felvonulásra! Előtte azonban ne felejts el otthon lekapcsolni minden lámpát! Hogy igazán jó legyen a hangulat, hívd el családtagjaidat és barátaidat is!

Gyülekező: 2019. március 30-án 20.25-kor a kúriánál

Hozzatok magatokkal gyertyát is!

Ha mégis úgy döntesz, hogy otthon maradsz, a lámpákat kapcsold le és figyeld a felvonulást!

 

A tagintézmény őszi eseményei

Október 23-i megemlékezés

A 62 évvel ezelőtti eseményekre emlékeztünk a falu Kultúrházában október 19-én este. Az iskolából az 5. osztályosok készültek megemlékező műsorral osztályfőnökük, Pifka Alexandra vezetésével. Köszönjük nekik a felkészülést és a felkészítést, valamint a komolyan és átérzéssel előadott múltidézést, mellyel visszaröpítették az idő kerekét 1956-ig.

KÉPEK

 

DÖK nap

Október közepén az iskola diákönkormányzata mozgatta meg a tanulókat. A napi program két részből állt. Délelőtt a gesztenyéké volt a főszerep, ugyanis ügyességi versenyt hirdettek a dökösök: gesztenyét kellett gurítani, ill. célba dobni vele, ami nem is bizonyult olyan könnyűnek. Az eredményhirdetést követően túrázni indultuk Rimócra a Fogadalmi Kápolnához. Egy rövid pihenés és játék után imádkoztunk a Szűzanyához, majd hazafelé vettük az irányt. Köszönjük a DÖK-nek és Bagóné Zsuzsa néninek ezt a tartalmas, szép és szerencsére napsütéses napot.

KÉPEK

 

Családi életre nevelés

A Családi Életre Nevelés Program keretében az alsósok számára lehetőség nyílt egy októberi délelőttöt együtt eltölteni. A foglalkozások során olyan közösségi játékokat játszottak, amelyek az együttműködést, az egymásra figyelés fontosságát hangsúlyozták. A foglalkozások mindenkinek nagyon tetszettek, és örömmel várjuk a következő találkozást.

KÉPEK

 

Szüreti felvonulás

Szeptember közepén tartották meg Nógrádsipeken a Palóc Szüreti Fesztivált, ahol iskolánk is képviseltette magát. Az népviseletes ovisok immár hagyományosan a kistraktoron jöttek a menetben, a népviseletbe öltözött iskolás lányok és fiúk pedig a szőlőskosárnál segédkeztek.

KÉPEK

 

Tanévnyitó

A 2018/19-es tanévet szeptember 3-án kezdtük. Szeráf atya arra biztatott minket, hogy a tanév során igyekezzünk megsokszorozni a kapott talentumainkat.

KÉPEK